De medicinale paddenstoelen van Reishi zijn veelbelovend gebleken bij de behandeling van astma en andere aandoeningen van de bovenste luchtwegen.

Reishi-paddenstoel (Ganoderma lucidum) is vooral gunstig voor mensen met astma en andere luchtwegklachten. Het heeft een genezend effect op de longen. Reishi is goed voor de ademhalingskracht en voor het hoesten. Ten minste één bevolkingsonderzoek bevestigt deze bewering. Toen in de jaren 70 meer dan 2000 Chinezen met chronische bronchitis reishi-siroop slikten, voelde 60 tot 90% zich binnen twee weken beter en rapporteerde een verbeterde eetlust, volgens “Medicinal mushrooms”, door Christopher Hobbs, gepubliceerd in Herbs for Health, Jan/ 97 februari. Al vier millennia gebruiken de Chinezen en Japanners reishi-paddenstoelen als medicijn tegen leveraandoeningen, hypertensie en artritis. Door in vitro en menselijke studies hebben de huidige onderzoekers ontdekt dat reishi anti-allergische, ontstekingsremmende, antivirale, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen heeft. In vitro-experimenten wijzen er ook op dat reishi kankertumoren kan helpen bestrijden. Bovendien kan een uit reishi geïsoleerd eiwit – Ling Zhi-8 – het risico op transplantaatafstoting verminderen.

Reishi-paddenstoelen hebben ook niet-materiële voordelen. Beinfield legt uit: “Van Reishi wordt gezegd dat het de geest verheft; het is een stemmingsverhogende stof.” Traditioneel wordt aangenomen dat reishi het individu helpt te transformeren in een meer spiritueel wezen. Net zoals paddenstoelen rottend materiaal op de grond transformeren in levengevend voedsel, zet reishi metabolische en psychische verkwister (vijandigheid en andere negatieve gevoelens) om, waardoor de geest wordt opgewekt en de geest wordt ontketend. Individuen kunnen reishi elke dag consumeren om de immuunfunctie, gemoedsrust en fysieke kracht te ondersteunen.

Reishi capsulesReishi is te koop in vegetarische  capsules met 100%biologisch paddenstoelpoeder van de gehele paddenstoel.
Een zak bevat 60 capsules en het gebruik is 1-2 capsules per dag.
Reishi kopen