Zijn er medicinale paddenstoelen die hoge bloeddruk verlagen?


ja, die zijn er.
Shiitake paddestoelen
Een shiitake-paddenstoel levert thiamine, riboflavine, niacine, 8 aminozuren en vezels. Deze paddenstoel bevat ook ergosterol, lentinan, lentinula edodesmycelium en eritadenine, die allemaal verband houden met mogelijke gezondheidsvoordelen. Ergosterol wordt door zonlicht omgezet in vitamine D. Lentinan is een polysacharide met een duidelijke link om tumorgroei te blokkeren, het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te verlagen. Lentinula edodesmycelium heeft potentieel bij de preventie en behandeling van kanker, hoge bloeddruk, hepatitis en hartaandoeningen. Eritadenine wordt verondersteld het cholesterol- en vetgehalte te verlagen door hun verwijdering uit het lichaam te vergroten. Studies hebben aangetoond dat shiitake-paddenstoelen de reactie van witte bloedcellen in het afweersysteem van het lichaam tegen kankercellen en virussen verhogen. Shiitake-paddenstoelen worden in China en Japan eigenlijk gebruikt in combinatie met chemotherapie.

Maitake paddenstoel
Wetenschappers hebben een nog groter ziektebestrijdingspotentieel gevonden dat verband houdt met de maitake-paddenstoel, die bèta-glucaan bevat. Bèta-glucaan is belangrijk voor cellulaire immuniteit. Onderzoek is aan de gang, maar maitake-paddenstoelen zijn in verband gebracht met een verbeterde insulinegevoeligheid, lagere cholesterol- en triglycerideniveaus en een lagere bloeddruk. Een studie uitgevoerd aan de Tohoku University in Sendai, Japan, vond dat maitake-paddenstoelen de bloeddruk verlaagden bij spontaan hypertensieve ratten gedurende een voederperiode van 8 weken.

Van de 2 bovengenoemde paddenstoelen is Maitake de paddenstoel die het sterkst inwerkt op de bloeddruk. Mensen met zeer hoge bloeddruk zoals 234/180 kregen de bloeddruk binnen een maand naar 174/95 en dit was zonder gebruik van reguliere bloeddruk verlagende middelen. Aangeraden wordt dit wel in combinatie met uw gewone bloeddruk verlagende medicatie te doen en enkel onder controle van een arts. Uw bloeddruk zou anders namelijk ineens erg laag kunnen worden.
maitake capsules

De Maitake paddenstoel is te koop in vegetarische capsules die gevuld zijn met 100% biologische maitake paddenstoelpoeder. Hierbij wordt de gehele paddenstoel gebruikt en alle gezonde stoffen zijn hierbij dus bewaard gebleven, ook omdat het via het Hotwater extract gemaakt is.

Er zitten 60 capsules in een zak . U gebruikt er 2 per dag en zo gaat de zak dus 30 dagen mee.