Cordyceps is een krachtpatser die al jaren gebruikt wordt bij Sport en spel en in China zelfs op de Olympische spelen gebruikt wordt als plantaardige doping.
dat is niet voor niets.
Cordyceps heeft de eigenschap het aanpassingsvermogen tegen veranderende omstandigheden te vergroten. Cordyceps verbetert geestelijke en lichamelijke conditie in het algemeen en wordt om medicinale redenen ingezet bij indicaties als: vermoeidheid, duizeligheid, gebrek aan energie, kouwelijkheid, geheugen- en concentratiestoornissen, tinnitus (oorsuizen) verminderd fysiek prestatievermogen, herstel na grote fysieke of geestelijke inspanning.
Je dut niet meer in overdag en blijft scherp gedurende de dag.

Cordyceps kun je hierdoor ook goed gebruiken in de herstelfase van een ziekte omdat het helpt weer terug in je kracht te komen.

Vroege studies suggereren dat cordyceps de atletische prestaties kan verbeteren, het verouderingsproces kan bestrijden, de bloedsuikerspiegel kan helpen reguleren, het immuunsysteem kan stimuleren, ontstekingen kan verminderen en seksuele, nier-, lever- en leverproblemen kan ondersteunen. en cardiovasculaire gezondheid.

Cordyceps verbetert de trainingsprestaties
Een van de meest besproken potentiële voordelen van cordyceps is verbeterde trainingsprestaties. In één onderzoek kregen 20 oudere (in de leeftijd van 50-75) volwassenen 12 weken lang dagelijks Cordyceps Cs-4 of placebocapsules, wat resulteerde in verbeterde trainingsprestaties.
Een soortgelijk onderzoek bij 30 oudere volwassenen die placebo of Cs-4 kregen terwijl ze een hometrainer gebruikten,  rapporteerde een verbetering van 7% in VO2 max, een gebruikelijke maatstaf voor cardiovasculaire fitheid. Bovendien tonen meerdere dierstudies aan dat muizen die cordyceps kregen, langer
zwommen voordat ze vermoeid raakten en hogere spierniveaus van glycogeen hadden – een bron van energie tijdens inspanning.
Een mogelijke verklaring hiervoor is dat cordyceps de lichaamsproductie van adenosinetrifosfaat (ATP) – het belangrijkste energiemolecuul – kan verhogen. ( 5 ) Gezien deze effecten is het niet verwonderlijk dat steeds meer sportsupplementen cordyceps als ingrediënt gebruiken

cordyceps capsulesCordyceps is te koop in vegetarische capsules met 100% biologisch paddenstoelpoeder van de gehele paddenstoel.
Een zak bevat 60 capsules en het gebruik is 1-2 capsules per dag.
Cordyceps kopen